Uw zorg is onze zorg

Zorg­medewerkers

Onze medewerkers vormen het kloppend hart van onze dagelijkse werking. Ze hebben toegewijde aandacht voor de totaliteit van het mens-zijn zowel van de bewoner als van de familie en dit via een multidisciplinaire samenwerking en een transparante communicatie.

Zorgteam

Dag en nacht zijn onze teams van verpleegkundigen, zorgkundigen en logistiek medewerkers aan de slag om de gezondheid van onze bewoners in al zijn aspecten op te volgen. Via een individueel zorgplan streven we ernaar “zorg op maat” aan te bieden.

Animatieteam

Kine · ergo · logo · woon- en leefbegeleiders

Een opname in een woonzorgcentrum hoeft geen breuk te betekenen met de aangename dingen in het leven. Het aanbod van activiteiten is gericht op alle bewoners en afgestemd op de verschillende zorgnoden. Het animatieteam probeert uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken door een zinvolle vrijetijdsbesteding aan te bieden. 

Elke paramedische discipline heeft tevens een therapeutisch aanbod op maat van de bewoner, gericht op herstel of behoud van de functies.

Ondersteun­ende diensten

Administratie

Voor administratieve vragen, vragen omtrent opname, kortverblijf of andere vragen kan u steeds terecht bij de administratie.

De administratie is geopend op volgende momenten:

Ma – do 8.00u – 12.30u en 13.00u – 16.30u
Vr 8.00u – 12.30u en 13.00u – 14.30u

Indien gewenst kan u ook een afspraak maken buiten deze uren.

Keuken

We zijn trots op onze eigen keuken. Zo garanderen we niet alleen verse maar ook kwalitatieve maaltijden, klaargemaakt met zorg in eigen huis. Ons keukenteam is dagelijks in de weer om lekkere en gezonde gerechten op te dienen op maat van elke bewoner.

Onderhoud

Een proper en aangenaam leefklimaat is ook onze zorg. De medewerkers van het onderhoud staan dagelijks in voor het schoonmaken van het woonzorgcentrum, ook tijdens het weekend. Dagelijks is er een kleine schoonmaakbeurt. Eenmaal per week wordt de kamer grondig gepoetst.

Dementie

Wij vertrekken vanuit de visie van een gemengde bewonerspopulatie. Op onze 3 afdelingen wonen en leven personen met een dementieproblematiek samen met andere bewoners. Wij beschikken echter over een afdeling waar een deel kan afgesloten worden aan de hand van een gecodeerde deur en waar er dagelijks een specifiek aanbod van activiteiten is.

Palliatieve zorg

De zorg voor een menswaardig levenseinde is in ons woonzorgcentrum een belangrijke opdracht. Vanuit onze christelijke levensvisie staat de menswaardigheid van het stervensproces voorop. In die zin en conform onze opdrachtsverklaring loopt de palliatieve gedachte als een rode draad doorheen ons dagelijks denken en doen. Binnen dit gegeven zijn vroegtijdige zorgplanning, palliatieve zorg en levenseinde zorg kernbegrippen.

Scroll naar boven